La Loica and La Tagua Cabins / Croxatto y Opazo Arquitectos

first_img Projects Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio Palma+ 24Curated by Clara Ott Share Year:  La Loica and La Tagua Cabins / Croxatto y Opazo ArquitectosSave this projectSaveLa Loica and La Tagua Cabins / Croxatto y Opazo Arquitectos La Loica and La Tagua Cabins / Croxatto y Opazo Arquitectos Area:  624 ft² Year Completion year of this architecture project “COPY” CopyHouses•Matanzas, Chile Houses ArchDaily Manufacturers: AutoDesk, Adobe Systems Incorporated, Kitchen Center, Trimble Navigation, Wasser, Wolf Architects: Croxatto y Opazo Arquitectos Area Area of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/961918/la-loica-and-la-tagua-cabins-croxatto-y-opazo-arquitectos Clipboard Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/961918/la-loica-and-la-tagua-cabins-croxatto-y-opazo-arquitectos Clipboard Lead Architects: 2018 Chile Design Team:Martín Dellatorre, Daniela Mármol, Juan Quiroga, Maximiliano ValleEngineering:Luis Della Valle SolariCabin Area “La Loica”:20 m2Cabin Area “La Tagua”:25 m2City:MatanzasCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaRecommended ProductsMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapStonesCosentinoSurfaces – Prexury®DoorsStudcoAccess Panels – AccessDorDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesText description provided by the architects. This project was born as a holiday home on the coast. The two cabins for two people each are located in Matanzas, Navidad, approximately 2 ½ hours from Santiago. Placed 80 meters above sea level on the Lagunilla hill, the cabins rise in front of the “Lobera”, a large rock mass jutting out of the sea, home to sea lions and other native species.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaSave this picture!La Tagua – 1st floorSave this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaMatanzas has become a world capital for Windsurfing and Kitesurfing, thanks to its outstanding wind and wave conditions. Both these elements were purposefully incorporated into the development of the project. The design process was conceived as an opportunity for experimentation, looking for a way to both ‘dominate’ the steep slope and blend in with the surrounding nature.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio Palma“La Loica” & “La Tagua”, both named after bird species native to the region, are placed on the ravine using a wooden pilon structure that supports the main platform, over which the programme is developed. Each structure is resolved in few square meters, 20m2 for “La Loica”, and 25m2 for “La Tagua”.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaA large loft connects the interior premises both visually and spatially. The dining room, bathroom, and kitchen are laid out on the access level, using furniture that merges with the architecture, to optimize space. Large windows are mounted on the western façades, enhancing the feeling of ‘hovering over the ocean, dominating the horizon.In both cabins, the master bedroom is located on the upper level and can be accessed using a vertical ladder. The bedroom is connected with the rest of the space through the double-height living room, a disposition that seeks to frame and direct the view, pointing towards the wooded hills to the south, and the rocky “Lobera” to the north.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaSave this picture!La Tagua – AxonometricThe access doors on each cabin can be opened wide into the northern façade terraces, as a way to connect and interact with the exterior, and ultimately extend the interior spaces. This also allows the main structure to act as a shield against the strong winds coming from the southwest, consolidating the terrace viewpoint.Both buildings are built entirely in wood, using impregnated, chamber-dried pine on the main structures to improve long-term performance. For the interior finish ½”x 3” pine board was used, and the exterior timber cladding was manufactured from reclaimed oak sleepers. This inert material was treated with petroleum oils, which provides stability and resistance against marine corrosion, and gives it a look that blends in with the landscape.Save this picture!© Cristobal Palma / Estudio PalmaProject gallerySee allShow lessBjarke Ingels Group and The Metals Company Design Next-Generation Robotic Mineral Co…Architecture NewsThe 2021 Architecture Film Festival London Gives a Platform to Multiple Curatorial V…Architecture News Share CopyAbout this officeCroxatto y Opazo ArquitectosOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesMatanzasOn FacebookChilePublished on May 19, 2021Cite: “La Loica and La Tagua Cabins / Croxatto y Opazo Arquitectos” [Cabañas La Loica y La Tagua / Croxatto y Opazo Arquitectos] 19 May 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?智利海滨小木屋 / Croxatto y Opazo Arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Nicolás Opazo Marchetti, Felipe Croxatto Viviani Photographs:  Cristobal Palma / Estudio Palma Manufacturers Brands with products used in this architecture project last_img