Havnehusene Housing / SANGBERG Architects

first_img Photographs Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Havnehusene Housing / SANGBERG Architects Apartments Save this picture!© Rasmus Hjortshøj | COAST+ 16Curated by Paula Pintos Share Denmark 2019 Jonas Sangberg CopyApartments•Copenhagen, Denmark “COPY” Area:  10500 m² Year Completion year of this architecture project Havnehusene Housing / SANGBERG ArchitectsSave this projectSaveHavnehusene Housing / SANGBERG Architects Photographs:  Rasmus Hjortshøj – COAST Manufacturers Brands with products used in this architecture project center_img Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930198/havnehusene-housing-sangberg-architects Clipboard Year:  Architects: SANGBERG Architects Area Area of this architecture project ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/930198/havnehusene-housing-sangberg-architects Clipboard “COPY” Manufacturers: AutoDesk, GRAPHISOFT, Bega, Krone, Lindab, Nordlux, ROCKWOOL, All remove, BE Stål, Bad element, Dan element, Hvidberg Lead Architect: Products used in this ProjectRenders / 3D AnimationGRAPHISOFTVirtual Building Software – Archicad 23Design Team:Marie-Louise Mejlholm, Thomas Walcher, Signe Kjær Nielsen, Richard TeelingClients:A. Enggaard A/SEngineering:NIRAS A/SLandscape:Sangberg ArchitectsCollaborators:Polyform, WERKCity:CopenhagenCountry:DenmarkMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Rasmus Hjortshøj | COASTText description provided by the architects. Havnehusene are part of a large redevelopment project in the former industrial eastern harbor of Aalborg. The design is a modern take on the former industrial heritage of the surrounding context. This is achieved by using raw and unembellished materiality, combined with a precise sense of architectural detail. The project contains compact housing for students, young people, and families with young children.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj | COASTSave this picture!Third Floor PlanSave this picture!© Rasmus Hjortshøj | COASTThe total area for the entire block is 10,500 m2, with 2,000 m2 reserved for the grocery store on the ground floor. The building volume is a modern interpretation of the traditional courtyard building. The northeastern corner of the building has been elevated two stories upwards, to create natural access to the grocery store in the ground floor. As a result of this, more dwellings have a view of the water, and the inner courtyard is protected from the harsh climate of quayside.Save this picture!Courtesy of Christer Nesvik | Sangberg ArchitectsThe building volume allows for daylight to penetrate into the protected communal courtyard, which, together with the shared roof terrace and the circulation system of gallery walkways with small private balconies, creates a semi-public framework for the community of the residents to take place.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj | COASTSave this picture!Section ASave this picture!© Rasmus Hjortshøj | COASTTo respond to the surrounding area’s brick buildings, the facade is constructed of red-brown dyed concrete panels. The panels are shifted between the floors to create a large-scale half-bond coursing, ensuring an architectural expression that is coherent with the existing industrial heritage of the old harbor.Save this picture!© Rasmus Hjortshøj | COASTProject gallerySee allShow lessDoméstico Fluido House / Jaime Sepulcre BernadSelected ProjectsThe Traveller Pavilion / Powerhouse CompanySelected ProjectsProject locationAddress:Copenhagen, DenmarkLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyAbout this officeSANGBERG ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsCopenhagenOn FacebookDenmarkPublished on December 16, 2019Cite: “Havnehusene Housing / SANGBERG Architects” 16 Dec 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img