Harcombe / forresterarchitects

first_img Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/784187/harcombe-forresterarchitects Clipboard Harcombe / forresterarchitectsSave this projectSaveHarcombe / forresterarchitects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/784187/harcombe-forresterarchitects Clipboard CopyHouses, Extension•London, United Kingdom Photographs:  Adam Scott Client:Kenny ForresterCity:LondonCountry:United KingdomMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adam ScottRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorText description provided by the architects. Save the London Roof_ The London butterfly roof returns to non-conformist Stoke Newington, North London.Save this picture!© Adam ScottThe London roof is fast disappearing! As people don’t move and improve their homes, converting the roof space no longer protects the distinct parapet roofline. Save this picture!© Adam ScottKeen to avoid the mundane lean-to extension, the new rear extension is a modern interpretation of the traditional London Roof form. CopyAbout this officeforresterarchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentExtensionLondonEnglandUnited KingdomPublished on March 23, 2016Cite: “Harcombe / forresterarchitects ” 23 Mar 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFaucetsDornbrachtKitchen Fittings – EnoWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXPleated ShadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodBlumer LehmannCNC Production for Wood ProjectsMaterials / Construction SystemsCaneplex DesignPoles – Tonkin BambooFibre Cement / ConcreteTegralFibre Cement Slate Roofing – Thrutone Endurance SmoothMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Photographs Houses Save this picture!© Adam Scott+ 20 Sharecenter_img 2015 Projects Area:  40 m² Year Completion year of this architecture project United Kingdom ArchDaily Save this picture!© Adam ScottThe roof provides an enlivened architectural language to the rear gardens of this mid-terraced house in North London. The ‘butterfly’ roof is expressed internally as exposed timber rafters and provides a dynamic architectural feature and natural warmth to the living room. Save this picture!SectionThe original ceiling height was too low for a living room so it was necessary to excavate to create a more generous room volume. The new living floor level has been reduced to provide a ceiling height more in keeping with the rest of the house and has created a stepped relationship with kitchen and the garden beyond. Save this picture!© Adam ScottA new wood-burning stove provides a focal point to the living room with a library wall, which hangs from the timber rafters above to occupy one side of the living room. In the evening the lighting is subtle and discreetly located with indirect spotlights and avoids the need for pendant lights hanging in the room. Save this picture!SectionAs part of the refurbishment works the entire ground floor has been reconfigured. The kitchen has moved from the back of the house and is relocated between the new living room and the dining room to provide an open plan link between rooms. Save this picture!© Adam ScottThe kitchen avoids high-level cupboards with two long counters providing an extensive work surfaces area to each side. The dining room has moved to the bay fronted room overlooking the street. The dining room retains many of the traditional decorative features expected of a Victorian terrace house. The colour scheme is however bolder and is complimented by the addition of a modern 1950’s furniture and light fittings. Save this picture!© Adam ScottThe dining room is now perfectly orientated for breakfast with the sun rising from the East. To the West a large hexagonal glass window frames views of the small garden for the setting sun in the evening.Project gallerySee allShow lessHungry Neck Residence / The Raleigh Architecture CompanySelected ProjectsSkyCool Systems Develops Technique to Cool Buildings Using the Coldness of Outer SpaceArchitecture News Share Harcombe / forresterarchitects “COPY” Architects: forresterarchitects Area Area of this architecture projectlast_img